Surinaamse Kipdrumsticks
In één uur bereid je een heerlijke portie voor vier personen aan sappige kipdrumsticks, rijk gemarineerd in een tropisch kruidenmengsel. Denk aan tonen van zoet, pittig en hartig – een evenwicht dat je smaakpapillen meteen meeneemt naar zonovergoten markten. Heet van de BBQ met een knapperig korstje, vol sap en karakter. Perfect voor een zomerse avond, wanneer je iets bijzonders wilt serveren zonder uren in de keuken te staan.
60 min
4 personen
Ingrediënten
5 el. zoete ketjap
3 el. sojasaus
1 el. sambal
3 tenen knoflook
1 el. Mr. Fillet Rub Peri Peri
2 tl. gemalen piment
2 bosuien
Handje verse koriander
Bereiding
Maak de BBQ gereed om indirect te grillen op 180°C.
Maak de marinade door de ingrediënten te mixen.
Stop de drumsticks en de marinade in een ziplock zak en marineer minimaal 6 uur.
Leg de drumsticks op het rooster of hang ze indien mogelijk in de BBQ.
Grill de drumsticks tot ze een kerntemperatuur van minimaal 72°C hebben.
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en de blaadjes koriander fijn en kook wat basmatirijst.
Serveer de kippenbouten met de rijst en serveer met de bosui en koriander.