Text cirkel
Op werkdagen vóór 10.00 uur besteld, ‘s avonds in huis
Terug naar recepten
Recept

Kip stoofpot

Ontdek deze klassieke stoofschotel met kip uit de Dutch Oven: onze variant van de “Jagerskip” met malse kipdelen, boschampignons, tomaat, rode wijn en balsamico. Perfect comfortfood voor sfeervolle avonden!

90 min

2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet

  • 1 uit, gesnipperd

  • 6 tomaten, ontveld en in blokjes

  • 1 wortel, in dunne plakjes

  • 250 gram kastanje champignons, in plakjes

  • 3 tenen knoflook, fijngehakt

  • 100 gram guanciale (of pancette), in blokjes

  • 150 ml rode wijn

  • 1 el balsamicoazijn

  • 1 el all purpuse rub

  • 2 tl Italiaanse kruiden

  • 2 el olijfolie

  • Zout en peper

  • Verse peterselie (voor garnering)

  • Citroenrasp (voor garnering)

Bereiding

  1. Bereid de BBQ voor om zowel direct als indirect te grillen op 160°C. Snijd ondertussen alle ingrediënten voor en zet apart. Zet de Dutch Oven in de BBQ boven het vuur. Deze kan zo alvast opwarmen.

  2. Kook wat water en leg de tomaten ca. 5 minuten in het water. Het velletje zal scheuren, je kan daarna de tomaat eenvoudig ontvallen en in stukjes snijden.

  3. Kruid de kip met de all purpuse rub en 1 tl Italiaanse kruiden en grill direct op de BBQ tot de dijen een mooie grillkleur hebben. Haal van de BBQ en zet apart.

  4. Doe de guanciale zonder olijfolie in de Dutch Oven en bak krokant.

  5. Giet een beetje extra olijfolie in de pan en fruit de ui met de Italiaanse kruiden en guanciale in de pan. Voeg na 3 minuten de champignons, wortel, knoflook en paprika toe en bak even mee.

  6. Voeg de rode wijn toe en laat even kort inkoken.

  7. Leg de kipdijen ook in de Dutch Oven, sluit het deksel en laat het geheel ongeveer 30 minuten sudderen. Haal het deksel van de Dutch oven en laat nog 10 minuten zachtjes inkoken.