Text cirkel
Op werkdagen vóór 10.00 uur besteld, ‘s avonds in huis
Terug naar recepten
Recept

Koreaanse midwings van de BBQ

Zin in midwings met een pittige, zoete en hartige twist? Deze Koreaanse vleugels zijn perfect voor op de barbecue en zitten boordevol smaak. Dankzij de combinatie van onder andere gochujang (Koreaanse chilipasta), sojasaus en knoflook creëer je een echte smaakexplosie die heerlijk karamelliseert op het rooster. Perfect als snack, bijgerecht of onderdeel van een zomerse BBQ-maaltijd.

Wij gebruiken natuurlijk de lekkerste verse kippenvleugels van Mr. Fillet voor dit recept. Marineer de midwings van tevoren voor een extra intense smaak en grill ze vervolgens goudbruin en knapperig.

Benieuwd naar het volledige recept en de bereidingswijze? Bekijk het originele recept op de website van BBQProof.

40 min

2 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo midwings

  • 150 ml. sojasaus

  • 1,5 el Gochujan

  • 1 cm gember

  • 2 tenen knoflook

  • 1 el. honing

  • 0,5 el. Sesamzaadjes

  • Paar takjes peterselie

Bereiding

  1. Stel je barbecue in voor indirect grillen en verwarm tot 180°C.

  2. Snijd de knoflook en gember fijn. Meng dit in een kom met sojasaus, gochujang (Koreaanse chilipasta), honing en sesamzaadjes tot een smaakvolle marinade.

  3. Voeg de midwings toe aan de marinade en laat minimaal 30 minuten intrekken. Langer marineren mag altijd voor extra smaak.

  4. Leg de gemarineerde midwings op het indirecte gedeelte van de barbecue. Gril ze ongeveer 30 minuten op 180°C. Snijd ondertussen de peterselie fijn voor de garnering.

  5. Zet na 30 minuten de BBQ volledig open en laat de temperatuur oplopen tot circa 220°C. Gril de kip kort aan boven direct vuur tot ze mooi gekaramelliseerd en licht krokant zijn. Let op: door de honing kunnen ze snel donker worden, dus blijf erbij.

  6. Haal de Koreaanse midwings van de barbecue en garneer met verse peterselie. Serveer direct en geniet van deze pittige smaakbom!