
Kiprollade met tomaten tapenade
Zelf een kiprollade maken? Dat is veel eenvoudiger en leuker dan je denkt! Met behulp van handig opgerolde kipdijen kun je snel een heerlijke rollade op tafel zetten. Dit recept van BBQproof is compleet met zelfgemaakte zongedroogde tomaten tapenade. Ontdek hoe je dit heerlijke gerecht kunt maken.
50 min
3 personen
Ingrediënten
1.5 kilo kipdijfilet
Mr. Fillet kipkruiden
Slagerstouw
Voor de zongedroogde tomatentapenade:
120 gram zongedroogde tomaten
40 gram zwarte olijven
15 gram kappertjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
5 gram Parmezaanse kaas
1 theelepel Italiaanse kruiden
2 theelepels pijnboompitten (kort geroosterd)
Een paar druppels citroensap
Een snufje zout
Bereiding
Maak je barbecue gereed om te grillen volgens de indirecte methode op 180 °C.
Maak de zongedroogde tomaten tapenade (bekijk hier het uitgebreide recept).
Van drie stukjes kipdij gaan we een mini rollade maken. Bestrijk de dijen met de tapenade.
Maak een rolletje van twee stukjes kipdij en leg het derde stukje dij eroverheen.
Bind de rollade vast met slagerstouw. Per rollade gebruik je vier touwtjes.
Kruid de rollades met de kipkruiden van Mr. Fillet.
Leg de rollades in de indirecte zone van de barbecue en sluit het deksel.
De rollades zijn klaar bij een kerntemperatuur van 72°C (ca. 40 minuten)
Serveer de rollades met wat extra zongedroogde tapenade.
